אילנה גל מציגה: "אפריקה שלי"
- Bruno Art Group
- Jul 4, 2016
- 2 min read

תערוכה של האמנית אילנה גל מוצגת בימים אלה בגלריה שבטרקלין המלך דוד בנמל התעופה בן גוריון. בעשור האחרון עבודותיה מוצגות ונמכרות על ידי קבוצת ברונו ארט בתערוכות וגלריות ברחבי העולם – מסינגפור, הונג קונג וקוריאה במזרח, דרך פריז ומונקו ועד למיאמי בארצות הברית.
קרוב לשני עשורים, הציור הוא עיסוקה העיקרי של האמנית אילנה גל, שחיה ויוצרת במושב גבעת נילי. בשנת 1996, עת למדה בבית ספר לעיצוב גרפי בעמק יזרעאל דחק בה המורה שלה לציור לנטוש את הגרפיקה ולהתמסר לציור לחלוטין. ואכן כך עשתה, אם כי אלמנטים גרפיים המשיכו להופיע בציוריה הראשונים ובאו לידי ביטוי בדימויים של בעלי חיים שתוארו בצבעוניות על גבי בדים גדולים. שנים מאוחר יותר, דווקא בהשראת הציורים שצייר בנה הבכור בגן הילדים, החלו להופיע בעבודותיה הדמויות המלוות אותם גם היום. אלו דמויות ספק אדם ספק חיה – מלאות חיים והבעה.
במבט ראשון נדמה לצופה כי מדובר בדמויות נאיביות הלקוחות מציורי ילדים, אך מבטן החודר והאינטרקאציה העוצמתית ביניהן משקפת מעין התרחשות פנימית שמעודדת דיאלוג בין הצופה לציור - שיח שביכולתו להיות מרגש, מטלטל ולעתים גם נוקב. אך הדמויות והבעתן הן רק חלק מהסיפור. הצופה אינו יכול להישאר אדיש לנוכח הצבעוניות העזה והתוססת שגודשת את כל עבודותיה של גל.
בניגוד לנטייה הרחבה לראות בצבעים ובקווים את הכלים שבאמצעותם נבנה ציור, נדמה כי גל עובדת באופן הפוך – היא משתמשת בצורות הגרפיות ובדמויות כאמצעים ליצירת והדגשת המשחק הצבעוני.
אף על פי שנולדה בישראל, כשש שנים מילדותה בילתה גל עם משפחתה באפריקה. חיבתם של הוריה לרחובות האפריקאים ולשווקים הססגוניים וזיכרון האמנות העממית דבקו בה וחלחלו לעולמה הפנימי. הקומופוזיציות בציוריה והדמויות האבסטרקטיות כמו לקוחות מסיפורי ציד וממוטיבים של אמנות שבטית אפריקאית, אך בחינה מקרוב מגלה שאלו עברו עיבוד לשפה אמנותית עכשווית שמתקשרת עם אמנים בינלאומיים כגון ז'אן דובופה, קרל אפל, לאה ניקל וז'אן מישל בסקיאט. את דרכה האמנותית פילסה גל מאוסף השפעות אמנותיות ויומיומיות – החל מזיכרונות ילדותה וההתרחשויות במרחב הביתי, דרך ציוריהם של ילדיה ויצירות אמנות מודרניות ועד למוטיבים אבוריג'ינים. מכל אלו רוקחת גל את טביעת ידה הכה ייחודית. תערוכה של האמנית אילנה גל מוצגת בימים אלה בגלריה שבטרקלין המלך דוד בנמל התעופה בן גוריון. עבודותיה מוצגות דרך קבע, כאמור, בגלרית ארט מרקט בנמל תל אביב.
コメント